dijous, 6 d’agost del 2009

TELMAH, el llànties


“Alguna cosa fa olor a podrit a Dinamarca i no són les meues canonades, jo les tinc ben netes, brillants i més polides que una patena...”
TELMAH, és el lampista, el llauner, el llanterner del palau dels Hamlet a Dinamarca un dels llocs més sinistres i perillosos d’Europa.

Des del sistema de comunicació de les seues canonades veu, espia i escodrinya totes les maquinacions, conspiracions i complots de la cort: L’assassinat del rei pel seu germà Claudi. L’aparició de l’espectre. La innocència i la resplendent puresa d’Ofelia, el seu amor ocult. L’ànim inconstant, les depressions i la pregunta que mortifica al príncep Hamlet “Ser o no ser...”
Basant-se en la tragèdia Shakesperiana, “Hamlet, príncep de Dinamarca”, posant-la dins d’una trituradora i finalment filtrant-la en el cap d’un pallasso, apareix el personatge TELMAH, conductor sense carnet d’un espectacle on l’humor, les intrigues i la tragèdia es barregen i on amb la seua frescor i espontaneïtat, dona vida a quasi totes les escenes i personatges de l’obra.

Un espectacle on l’espectador queda imbuït amb els mateixos dubtes del príncep Hamlet, no sap si riure per la forma que utilitza TELMAH amb la seua interpretació o plorar per la tragèdia que ens explica.

Escrita, dirigida i interpretada per Valentí PiñotMusica i ambients sonors: Panchi Vivó
Disseny de llums: Xavi PrietoVestuari: Elena Murillo - Matilde Aznar
Atretzo: PIMPINELLES-teatre - Lluís Traveria
Invents: Juanma TuixansEscenografia i espai escènic: Elena Murillo - Valentí PiñotAssessorament lingüístic: Joaquim MontañésDisseny gràfic: Alba PiñotFusteria: José SorribesFotografies: Olga M. Batiste
Material de vídeo: Paco Rangel
Regiduria: Ma. Àngels Ramos
Infraestructura tècnica: TUIX & ROSS
Producció executiva: ep! Disseny i Gestió d’Activitats Culturals i de Lleure

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada