dimarts, 4 d’agost del 2009

AUGUST, el teatre del teatre


UN ESPECTACLE EN VIU DE VALENTÍ PIÑOT En aquest espectacle interprete, “en viu i en directe” -una fórmula més atractiva que “en mort i en diferit” sobretot per fer teatre- un individu sorgit d’un escenari d’un teatre qualsevol. El famós, llorejat i reconegut actor August Cervera Borda, com si fos una nina russa, ens anirà desvetllant el que hi ha baix la pell d’alguns dels personatges que ha interpretat: Don Juan, Giacomo Casanova, Cal·lígula, Segismundo, el Doctor Stockmann, i Vladimir ("Didi") en Tot esperant Godot… D’una manera desenfadada, apassionada i divertida desgranarà algunes de les anècdotes, vivències i situacions viscudes en la seua carrera teatral llarga, excitant i plena d’èxits.
Dins d’aquest exercici metateatral, fa un repàs del teatre dins del teatre parlant col·loquialment i amigablement de tot un poc: actors i actrius, públic, apuntadors, acomodadors, programadors...
També fa una revisió dels conceptes i dels nous lèxics aportats pels tècnics, luminotècnics i personal tècnic dels teatres d’arreu del món. Què és el teatre? Potser és tot i tot el contrari o potser una pregunta sense una resposta precisa. Una resposta que August tampoc té.
August, vol ser un soliloqui divertit, d’un sol acte sense pretensions i sense interrupcions, tendre, poètic, àcid i desenfadat sobre aquest món que tan ens apassiona i que anomenem teatre.
FITXA ARTÍSTICA
Interpretada per: Valentí Piñot
Guió i text: Antoni Valesa - Valentí PiñotDirecció: Panchi Vivó - Valentí PiñotComposicions i selecció musicals: Panchi Vivó
Vestuari: Marián VarelaCoreografies: Lola BouDisseny de llums i invents: Xavi Prieto
Ajudanta de direcció i regidoria: M. Àngels Ramos
Atretzo, escenografia i espai escènic: PIMPINELLES-teatre - Elena MurilloFusteria: José Sorribes
Construcció megàfon: Juanma Tuixans / Joaquin MonConfecció vestit August: Paco Roca
Disseny gràfic: Alba PiñotFotografies: Olga Batiste
Assessorament lingüístic: Ester Tolós
Donem les gràcies a totes les persones i entitats que d’una forma o d’una
altra han ajudat en la creació d’aquest espectacle:
Aula de Teatre Carles Pons de la Universitat Jaume I de Castelló i al seu personal de seguretat.
Frederic Roda per la seua saviesa i els seus consells.
Paco Carbó i a molts i moltes més...

1 comentari:

  1. Enhorabona. Has fet créixer en unes hores el bloc. No vull ni pensar d'ací uns dies què hauràs fet. Bon treball, que m'ha permés veure coses que no coneixia -els contes sense descomptes! Et felicite.

    ResponElimina